Gradske Fontane

Elektro i mašinski radovi, kao i kompletna oprema koja se ugrađuje u objektima gradskih fontana, je poslednjih godina bila naša specijalnost, koja zahteva dobro poznavanje ove tehnologije. Naša reference, kroz ostvarenja iz ove oblasti, se mogu svakodnevno videti na prometnim javnim mestima  Beogradskih parkova ili trgova, na kojima su izgrađene ili rekonstruisane fontane kao što su:

DEVOJKA SA KRČAGOM

Fontana Devojka sa krcagomFontana Devojka sa krcagom -nocuFfonatana u Pionirskom parku na kojoj smo izvodili rekonstrukciju mašinskih i elektro instalacija. U rekonstruisanoj verzije ostvaren je novi kvalitet znatno bogatijih penušavih mlazeva i dinamičke rasvete u raznim bojama.

 Fontana Devojka sa krcagom 2

DEVOJKA SA ŠKOLJKOM

Fontana BezistanFontana Devojka sa skoljkom 3Gradska fontana u prolazu “Bezistan”, na kojoj smo izvodili elektro i mašinske radove

 

 

 

BORBA – ČOVEK SA ZMIJOM

Fontana Covek sa zmijom 2Fontana Covek sa zmijomGradska fontana na platou kalemegdanskog parka, izvodili smo elektro i mašinske radove u uslovima strogog očuvanja prvobitne forme građevinskih rešenja

 

 

 

 

VODONOŠA

Fontana VodonosaFontana Vodonosa - nocuGradska fontana na lokaciji, ugao ul. Pariske komune i Otona Župančiča, na kojoj smo izvodili kompletne radove (građevinske, mašinske i elektro), kao i izrada i postavljanje nove figure “Vodonoša” – rad vajara Velimira Karavelića.

Figura  - Vodonosa